Chcesz skończyć z marnowaniem jedzenia i zaoszczędzić pieniądze? Sięgnij po folię do zgrzewarki próżniowej oraz zgrzewarkę próżniową i przekonaj się, jak wiele możesz zyskać jedną decyzją!


Folia do zgrzewarki próżniowej to innowacyjne rozwiązanie, które powstało jako odpowiedź na problem marnowania jedzenia. Jest ona nie tylko skuteczna, ale również prosta w użyciu. Została wyposażona w zintegrowany nożyk, który pozwoli ci na wyjątkowo precyzyjne cięcie, a co za tym idzie przygotowanie woreczków o wielkości dostosowanej do twoich potrzeb. To ty decydujesz, jaki będą mieć rozmiar. Warto również podkreślić, że półprodukty, produkty oraz niespożyte dania gotowe zapakowane w folię do zgrzewarki próżniowej możesz mrozić (do -20°C), gotować oraz wykorzystywać do metody sous-vide (do +100°C). Drugim „elementem” potrzebnym do przechowywania próżniowego jest oczywiście zgrzewarka próżniowa. To wyjątkowo proste, szybkie i intuicyjne urządzenie, które pozwala na pracę w dwóch trybach:

  1. a) sucha żywność
  2. b) mokra żywność

    Ważne! Dzięki temu każdorazowo będziesz mógł dostosować tryb do swoich potrzeb i preferencji.

    Poznaj produkty, które z powodzeniem możesz przechowywać próżniowo:

    – makarony (nie dopuścisz do wyschnięcia surowego makaronu)

– produkty mleczne (odetniesz dopływ powietrza, a co za tym idzie, zapobiegniesz rozwojowi bakterii tlenowych)

– pieczywo (zachowasz ich chrupkość)

– wędliny i sery (podtrzymasz ich świeżość oraz smak)

– ryby (zachowasz smak, ponadto ich zapach nie przeniesie się na inne produkty w lodówce)

– mięso (w warunkach próżni szybciej się zamarynuje)

– owoce i warzywa (zachowasz ich smak oraz naturalny kolor)

– kawę i herbatę (dłużej utrzymasz ich aromat)

– słodkie wypieki (przede wszystkim twoje ulubione ciasta i ciasteczka nie będą się zsychać, ponadto użyte w wypiekach kremy nie zepsują się zbyt wcześnie)

Cenna wskazówka!

W pierwszej części dowiedziałeś się więcej na temat folii do zgrzewarki próżniowej, miałeś również okazję poznać zgrzewarkę próżniową. Kolejnym etapem jest omówienie procesu tworzenia próżni. W pierwszym kroku wypełnij folię produktem lub produktami. W drugim kroku odetnij potrzebną wielkość, możesz użyć zintegrowanego nożyka. W trzecim kroku użyj zgrzewarki próżniowej, która odpompuje powietrze oraz odpowiednio zabezpieczy folię. Na koniec schowaj produkt „zapakowany” w folię do zgrzewarki próżniowej do lodówki.

Folia do zgrzewarki próżniowej i zgrzewarka próżniowa – co zyskasz?

Wiesz już, czym są ww. rozwiązania oraz jak wygląda proces tworzenia próżni, na koniec skupmy się na 3 korzyściach, na które możesz liczyć. Gotowy? Po pierwsze, wydłużysz świeżość produktów. Po drugie, zapobiegniesz roznoszeniu się zapachów w lodówce. Po trzecie, zaoszczędzisz pieniądze, czas i energię!

Wejdź na stronę polskiej marki https://seeyoo.pl/zgrzewarki-prozniowe i kup folię do zgrzewarki próżniowej oraz zgrzewarkę próżniową!